Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Travniku

Opus d.o.o. Mostar

12.10.2020.

Dana 12.10.2020.godine u uredu predsjednika suda održan je sastanak, na kojem su bili prisutni član Uprave privrednog društva “Opus”  d.o.o. Mostar, Vedran Smiljanić, ispred suda  sudija Adis Mehić, Alma Sejfuli tajnik suda i Neda Majstorović, glasnogovornica suda.

Sastanak je održan na inicijativu privrednog društva Opus ,koje se bavi djelatnošću postavljanja elektronskih narukvica ,sa kojim ovaj sud sarađuje niz godina.

Član Uprave Opusa ,je zahtijevao sastanak, kako bi prezentirao rezultate koje je ovaj sud ostvario u postavljanju elektronskih narukvica, kao alternativnog načina izvršenja krivičnih sankcija, ne krijući zadovoljstvo svim do sada postignutim , i posebno je iskazao zahvalnost predsjedniku suda, kao lideru koji je doprinio ostvarenju ovih rezultata a samim tim stavio Općinski sud u Travniku, visoko na  ljestvicu u statističkom prikazu, ispred drugih sudova u FBIH koji primjenjuju ovaj alternativni način izvršenja kazne zatvora, koji je prepoznat kao način ušteda, efikasnoti u izvršenju sankcije, a istovremeno postizanja specijalne I generalne prevencije.

Na sastanku je istaknuto da će ovaj suda aplicirati i za pilot projekat izdržavanja kućnog pritvora, nadajući se da će prema dosadašnjem iskustvu i to biti uspješan projekat.

Sastanak je završen na obostrano zadovoljstvo  na dosadašnjoj, a nadati se istoj takvoj saradnji i u budućnosti.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Opus1.jpg